fbpx

Ispaniškos iberico kiaulienos šonkauliai BBQ

BBQ iberico kiaulienos šonkauliai
BBQ iberico kiaulienos šonkauliai

Ispaniškos iberico kiaulienos šonkauliai BBQ

Tai vienas mano mėgstamas BBQ šonkaulių receptas kepant KAMADO kepsninėje.

Paruošimas:

Nupjaunam perpjautus kaulus kraštuose arba plonus mėsos gabalus – jie sudegs. Nuo kaulo pusės nulupam plėvę (naudojam popierinius rankšluoščius taip neslysta. Ištrinam DIJON garstyčiom (lengvai). Apibarstom prieskonių mišiniu, vieną pusę leidžiam 5-10 min įsigerti prieš barstant kitą pusę! Ispaniškos iberico kiaulienos šonkauliai beveik paruošti.

Sekantis žingsnis – užkuriam kepsninę su 1/3 ar net 1/4 anglių

PASTABA: skaniems šonkauliams reikia laiko, žemos temperatūros ir dūmo!

Apibarstom kitą pusę iberico šonkaulių ir laukiam 10 min! Dedam į kepsninę rūkymo  malkų gabaliukus, dedam deflektorių ant jo vonelę su obuolių sultim arba vandeniu tada groteles ir ant jų dedam šonkaulius. Mesa į viršų!

Rūkinam 100-120C apie 1-1,5 val! Priklausomai nuo šonkaulių dydžio/mėsingumo! Kas 30 mom lengvai apipurškiant obuoliu sultim. Kai kaulas išlenda iš mėsos dedam į foliją! Prieš dedant pabarstom rudo cukraus bei medaus!

Dedam šonkaulius mėsa į apačią. Ant šonkaulių užpilam medaus, cukraus arba obuolių sulčių. Suvuniojam 2-3 sluoksnius stipriai suspaudžiant, kad neliktų oro ir dedam atgal į kepsninę kepam apie 1-2 val!

Išimam iš folijos ir tepam padažu, dedam į kepsninę ir užkeliam temperatūrą iki 150C. Gleizinam (taip vadinam padažo apkepimą)  2-3 kartus po 4-6 min kiekvieną pusę vis apverčiant.

SKANAUS!

Ingredientai:

  • 3 kg iberico kiaulienos šonkauliai
  • 100 g medaus
  • 100 g cukraus
  • 1ltr. obuolių sulčių (pageidautina iš kaimo)
  • 200 ml mėgstamo BBQ padažo (aš renkuosi  Chery Cola iš POPAMIES, juos galima rasti KAMADO BONO)