Ingredientai:
- 3 kg iberico kiaulienos šonkauliai
- 100 g medaus
- 100 g cukraus
- 1ltr. obuolių sulčių (pageidautina iš kaimo)
- 200 ml mėgstamo BBQ padažo (aš renkuosi Chery Cola iš POPAMIES, juos galima rasti KAMADO BONO)
Ispaniškos iberico kiaulienos šonkauliai BBQ
BBQ iberico kiaulienos šonkaulių receptas kepant KAMADO kepsninėje.
Paruošimas:
Nupjaunam perpjautus kaulus kraštuose arba plonus mėsos gabalus – jie sudegs. Nuo kaulo pusės nulupam plėvę (naudojam popierinius rankšluoščius taip neslysta. Ištrinam DIJON (ar kitokiom) garstyčiom (lengvai). Apibarstom prieskonių mišiniu, vieną pusę leidžiam 5-10 min įsigerti prieš barstant kitą pusę! Ispaniškos iberico kiaulienos šonkauliai beveik paruošti.
Sekantis žingsnis – užkuriam kepsninę su 1/3 ar net 1/4 anglių (vasarą) Žiemos metu galime dėti daugiau priklausomai nuo oro temperatūris lauke.
PASTABA: skaniems šonkauliams reikia laiko, žemos temperatūros ir jeigu mėgstat dūmo!
Apibarstom kitą pusę iberico šonkaulių ir laukiam 10 min! Dedam į kepsninę rūkymo malkų gabaliukus, dedam deflektorių ant jo vonelę su obuolių sultim arba vandeniu tada groteles ir ant jų dedam šonkaulius. Mesa į viršų!
Rūkinam 100-120C apie 1-1,5 val! Priklausomai nuo šonkaulių dydžio/mėsingumo! Kas 15-20 mom lengvai apipurškiant obuoliu sultim arba vandeniu su trupučiu acto. Kai kaulas išlenda iš mėsos dedam į foliją!
Dedam šonkaulius mėsa į apačią. Ant šonkaulių užpilam medaus, rudo cukraus arba obuolių sulčių. Suvuniojam 2-3 sluoksnius stipriai suspaudžiant, kad neliktų oro ir dedam atgal į kepsninę kepam apie 1-2 val! Temperatūra apie 110-130C; Stebim situaciją, svarbu nesudeginti.
Išimam iš folijos ir tepam padažu (“glazūruojam”), dedam į kepsninę ir užkeliam temperatūrą iki 150C. glazūruojam (taip vadinam padažo apkepimą) 2-3 kartus po 4-6 min kiekvieną pusę vis apverčiant.